Házirend

Tisztelt Vendégeink!

Tőlünk telhetően mindent megteszünk annak érdekében, hogy pihenésük örömteli és zavartalan legyen. Ezért kérjük Önöket, hogy az alábbiakban foglaltakat szíveskedjenek tudomásul venni!

A foglalás igazolásával feltételezhető, hogy Ön ismeri és elfogadja ezt a házirendet és azt betartja.

A házirend be nem tartása a foglalás lemondását és az egész összeg megfizettetését vonja magával, tekintet nélkül a szállás korábbi elhagyására.

 

Érkezés – távozás (check in – check out) információk

A szálláshelyet az érkezés napján 15.00 órától lehet elfoglalni és a távozás napján 09.00 óráig kell elhagyni. Kérjük, hogy korábbi érkezési szándékukat előre jelezzék, e-mailben. A távozás napján tartózkodásuk meghosszabbítására van lehetőség felár ellenében, amennyiben aznap nem érkezik vendég a szálláshelyre. A korábbi érkezés és a későbbi távozás lehetősége abban az esetben áll fenn, amennyiben azt visszaigazoljuk Önöknek.

2021. szeptember 1-jétől: A jelenleg hatályos törvények szerint 2021. szeptember 1-jétől minden vendégünknek (kiskorúaknak is) fényképes igazolvány (személyi igazolvány, vezetői engedély vagy útlevél) és lakcímkártya együttes bemutatása szükséges érkezéskor. Okmány hiányában az előírásoknak megfelelően nem biztosítunk szálláshely-szolgáltatást. A szálláshelyen digitálisan beolvasott igazolványokat a kormány által kijelölt tárhelyszolgáltató, a Magyar Turisztikai Ügynökség által biztosított tárhelyen rögzíti, és azok a többszörös, aszimmetrikus titkosítással védett Vendég Információs Zárt Adatbázis (VIZA) informatikai rendszerbe kerülnek titkosított módon, legfeljebb két évig megőrizve. Az adatokban célzottan kizárólag a rendőrség végezhet keresést bűnmegelőzési és -üldözési feladatainak ellátásához. A Brill Apartmanház biztosítja vendégeit, hogy az Önök maximális kényelmét és adatbiztonságát továbbra is kiemelkedően fontosnak tartjuk.

Fizetés

Foglalási díj a teljes fizetendő összeg 20 %-a. A szállásdíj fennmaradó részét + IFA + 5000 Ft/fő kauciót, érkezéskor előre, egy összegben kérjük kiegyenlíteni. A kaució azután kerül visszafizetésre távozáskor, ha károkozás nem történik. A berendezés és az épület megrongálásáért a vendégnek teljes körű anyagi felelősséget kell vállalnia.

A szálláshely kulcsa

Bejelentkezéskor a szálláshelyhez kulcsot kapnak, amelyhez a bejelentőlap pontos kitöltése szükséges. A szálláshely elhagyásakor a kulcsot kérjük az előre egyeztetett időpontban leadni.

Légkondicionálás igénybe vétele

Igénybevételi szándékának jelzését követően, a légkondicionáló berendezés működtetéséhez távirányítót biztosítunk, díjazás ellenében.

Az udvari medence használatára vonatkozó szabályok

 • A medence igénybevétele csak a házirend betartásával történhet.
 • Aki a házirendet nem tartja be, attól a szállás vezetője a szolgáltatást megtagadhatja.
 • A medencébe szennyezett testtel belépni tilos.
 • Csak az üzemi vízszintig feltöltött és folyamatos túlfolyással működő medencét szabad használni.
 • Töltés, illetve ürítés alatt álló medencében tilos tartózkodni.
 • A medencében történő fürdőzést igénybe vevő személyek egészségének és testi épségének védelme érdekében a medencében nem tartózkodhat:
  • lázas,
  • fertőző gyomor-bélrendszeri és
  • bőrbetegségben szenvedő,
  • görcsös állapottal, eszméletvesztéssel járó, illetve
  • feltűnő vagy nagy kiterjedésű kóros elváltozással járó betegségben szenvedő,
  • az ittas,
  • a kábítószer vagy bódító hatású gyógyszer hatása alatt álló személy.
 • 6 éven aluli, továbbá úszni nem tudó 14 éven aluli gyermek csak felnőtt felügyelete mellett veheti igénybe a fürdőmedencét!
 • A medencében szappant és más kozmetikai terméket használni tilos.
 • A medencében ételt, italt fogyasztani tilos.
 • A medencébe bármely szennyező anyagot bevinni tilos.
 • A medence és környékén ételhulladékot, papírt, szemetet csak a hulladékgyűjtő edényekbe szabad dobni.
 • A medence 9-19-ig üzemel, az üzemidőn kívül a medencében tartózkodni TILOS!
 • Állatot a medencébe és a medence közelébe vinni tilos.
 • A vendéget ért testi sérülés esetén a szálláshely vezetőjét azonnal értesíteni kell.
 • Aki a medence berendezési tárgyait szándékosan rongálja vagy eltulajdonítja, a kár megtérítésére kötelezhető, ellene szabálysértési eljárás indítható.
 • A medencét csak a közerkölcsöt nem sértő fürdőruhában lehet igénybe venni, fürdőruha használata minden vendég részére kötelező, a gyermekek részére is.
 • A másik fürdőzőket zavarni tilos.

Látogatók

A szálláshelyen vendégeket fogadni, illetve idegeneket beengedni TILOS!

Alapszolgáltatásaink

Vendégeink részére a szálláshely díja a szálláson kívül az alábbiakat tartalmazza: WIFI használat, kábel tv, parkolás az udvarban, a szálláshely teljes területének és a közös használatú területeinek szabad használata (terasz, erkély, udvar, medence kültéri pihenő, kerti konyha).

A kerti konyhát használat után kérjük rendbe tenni, hogy mások is használhassák, amennyiben ez elmarad extra takarítási díjat számolunk fel, amelynek összege: 10.000 Ft.  A vendégek felelősek a szálláshely tisztaságáért, valamint ezt a tisztaságot kötelesek megőrizni.

Biztonság

A szálláshely területére behozott személyes értéktárgyakért (pl. ékszer) felelősséget nem vállalunk. A vendég köteles vigyázni a személyes holmijára és értékeire, amennyiben a szálláshelyen hagyja őket, vállalja a felelősséget az esetleges eltűnésükért. Ez a felelősség a tulajdonost nem terheli. Amennyiben elhagyja a szállást, kötelező bezárni az ajtót és az ablakokat.

A berendezési tárgyakat és a textíliákat (pl. plédet) az apartmanból kivinni szigorúan TILOS!

A szálláshelyen, 18 éven aluli vendégek szeszes italt nem fogyaszthatnak, nem dohányozhatnak! A talált tárgyakat kérjük leadni a szálláshely vezetőjének.

A szállásról kizárható az a személy, aki:

 • bűncselekményt vagy szándékos rongálást követ el
 • saját vagy más testi épségét veszélyezteti
 • Siófok város Önkormányzatának 17/2008 (V.30.) számú rendelete alapján a pihenni vágyó vendégek nyugalmát zavarja. (hangos zenehallgatás… hangoskodás… stb.)
 • A szálláshelyen lány-és legénybúcsú megtartására, valamint bulizásra nincs lehetőség!

Tűzvédelem

Tűzgyújtáshoz engedélyt kell kérni a szálláshely vezetőjétől. A szálláshely egész területén gyúlékony, robbanásveszélyes anyagot tárolni, szigorúan nagy teljesítményű, 200W teljesítményt meghaladó elektromos berendezés használata tilos!

Dohányzás

A szálláshely egész területén tilos a dohányzás! Dohányzó vendégeink az épületektől 5 méterre, az erre kijelölt területen gyújthatnak rá.

Távozás

A berendezési tárgyakat kérjük az adott szálláshelyen hagyni, azokat rendeltetésszerű helyére visszahelyezni. Kérjük, a csapokat megfelelően zárják el, a konyhai elektromos eszközöket és a vasalót kapcsolják ki, a villanyokat kapcsolják le.

Hibajelentés

Kérjük, hogy a szálláshelyen tapasztalt mindennemű meghibásodást a ház illetékesei felé haladéktalanul szíveskedjenek jelezni.

Károkozás

A szállás területén okozott kárt a károkozó vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni.

 

A tulajdonos jogában áll lemondani a szállást, ha a vendég nem tartja be a házirendet, és ha megbontja a békét, A szállás foglalása esetén magától értetődik, hogy a vendég elolvasta, megértette és elfogadta a házirendben foglaltakat.

Bízunk abban, hogy a pihenésre szánt idejük az elvárásaiknak megfelelően örömteli és zavartalan lesz!

info: +36 30 5948 567
Vissza
Brill Apartmanház Siófok